MakarskaЕкскурзия за абитуриентски бал
Сърбия - Хърватия - Черна гора

6 нощувки, 7 дни
Хотели 3 звезди
Дати по избор

Програма


Добрич/Варна/Шумен/Силистра – Белград
Отпътуване от съответния град рано сутринта и пристигане в сръбската столица Белград късния следобед. Следва разходка в Парк Калемегдан и разглеждане на Белградската крепост. Някога това място е било важно укрепление, а днес служи като парк. Входът е откъм „Кнез Михайлова” и предлага красиви гледки, особено при залез слънце. Състои се от паркови алеи и ясно различими останки от крепостни съоръжения, разделени на горна и долна крепост. Несъмнено най-старото и забележително място в Белград, перла в короната на града, е крепостта Калемегдан. Тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Високите, здрави стени, портите Стамбул, Караджорджева, Дефтердарева, Видинска, Леополдова, Стражевите кули и дълбоките ровове мълчаливо напомнят за отминалите векове. Калемегдан е свързан и с освободителните борби на българите, участвали в Първата и Втората Белградска легия. Следва свободно време в района на централната пешеходна улица и трансфер до тризвезден хотел в гр. Белград. Нощувка.


Белград - Загреб
Ранна закуска и отпътуване за хърватската столица Загреб. Пристигане в града около обяд и разглеждане на забележителностите. Пешеходна разходка в Загреб: централният площад Старият град, Каптол и Градец, Катедралата, пазарът "Долац", Кървави мост, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос, църквата "Св. Марко", Парламентът, църквата "Св. Катерина" и други. Свободно време. Кратък трансфер до хотел и настаняване в тризвезден хотел в гр. Загреб. Вечеря и нощувка.


Загреб - Плитвички езера - Макарска
Закуска и отпътуване за Плитвички езера. Пристигане в ок. 11 ч. и обиколна на природния феномен. Продължителност - от 3 до 4 часа. Дължина на пътеката - 4 000 м. Изходната точка е на северния вход на парка (Вход 1). Обиколката е кръгова и включва разходка през варовиковия каньон на "Долните езера", возене с електрическа лодка през най-голямото плитвишко езеро - езерото "Козяк", панорамно преминаване с влак и пешеходна разходка по върха на източната страна на каньона до връщащата се точка на "Вход 1". Ще видите също така впечатляващите водопади "Голям водопад" и "Sastavci", красивите тъмносини езера "Novakovića Brod", "Kaluđerovac", "Gavanovac" и "Milanovac", както и необятността на езерото Kozjak.

След тази интересна обиколка отпътуване към гр. Макарска. Макарска е хърватски град, разположен в област Далмация, в залив на Адриатическо море. Градът е център на крайбрежната ивица станала известна като Макарска ривиера, където се намират най-добрите плажове на Хърватия. Над града се извисява планината Биоково, която е част от Динарската планинска верига. Мястото е и популярна младежка дестинация, тъй като разполага с множество барове и дискотеки. Настаняване в хотел 3 звезди, вечеря и нощувка.


Макарска
Закуска. Следва свободен ден. Учениците могат да се насладят на плажовете, дейностите и забележителностите, които предлага курорта. Вечеря и нощувка.


Макарска - Дубровник - Будва
Закуска. Около 9 ч. отпътуване за гр. Дубровник и пристигане около 12:00 часа. Пешеходна разходка в историческата част на града: от порта Пиле по главната улица "Страдун", францисканският манастир с най-старата действаща аптека в света, дворецът Спонца, внушителният княжески дворец, църквата "Св. Влас", Катедралата. След това групата ще има свободно време. Около 16:00 ч. Отпътуване за Будва. Настаняване в тризвезден хотел, вечеря и нощувка.


Будва - о-в Св. Стефан - Ниш
Около 8 ч. отпътуване за Ниш. Фотопауза на главния път над о-в Свети Стефан - любимо място за почивка на известни личности. Прочут остров, превърнат в днешно време в курорт и Шкодренското езеро в близост – най-голямото езеро на Балканите. Пристигане в гр. Ниш и следобедна разходка в гр. Ниш в центъра на града: Площадът на освободителите, Нишката крепост, централната пешеходна улица "Обреновичева", Казанджийското сокаче. При недостатъчно време – обиколката може да се направи на следващата сутрин. Настаняване в тризвезден хотел, вечеря и нощувка.


Ниш - Шумен/Варна/Добрич/Силистра
Отпътуване за гр. Добрич в ок. 09:00 часа. Пристигане вечерта.

Пакетна цена за ученик

610,00лв.

  • Цените са валидни при групи от минимум 45 туристи.
  • Цените са валидни при отпътуване от градовете Добрич/Варна/Шумен или Силистра.

Посочената цена
включва:

Транспорт с автобус/и, лицензиран/и за превоз на ученици
Водач от фирмата по време на цялото пътуване
6 закуски и 5 вечери
5 нощувки в тризвездни хотели
1 нощувка в хотел 3 звезди в гр. Белград, Сърбия
1 нощувка в хотел 3 звезди в гр. Загреб, Италия
2 нощувки в хотел 2/3 звезди в гр. Макарска, Хърватия
1 нощувка в хотел 3 звезди в гр. Будва, Черна гора
1 нощувка в хотел 3 звезди в гр. Ниш, Сърбия
Пешеходни обиколки в гр. Белград, гр. Загреб, гр. Будва и гр. Ниш
Посещение на Плитвички езера, Хърватия и на Дубровник, Хърватия
Всички пътни и магистрални такси
1 безплатен ръководител/възрастен/мед. лице на всеки 15 деца
✓ Медицинска застраховка

Посочената цена
НЕ включва:

Входна такса в забележителност Плитвички езера (Ориентировъчни цени за ученически (7-18 год.) групи – 70 HRK = 18,50 лв. / Цена за възрастен групи – 130 HRK = 34,50 лв.)
Обяди през всички дни и 1 вечеря в Белград
Разходи от личен характер

Допълнителна информация:

Настаняване на ученици в двойни, тройни и четворни стаи
Настаняване на възрастни в двойни стаи
Пътува се само с лична карта (за лица под 18г е нужна нотариално заверена декларация от родители/настойници)