Children abroad

Екскурзии в чужбина


Примерна екскурзия в чужбина
Сърбия - Хърватия - Черна гора


5 нощувки / 6 дни


Програма

Добрич/ Варна – Белград

Отпътуване от Добрич ок. 6 ч сутринта и пристигане в сръбската столица Белград късния следобед. При по-ранно пристигане ще разгледаме Парк Калемегдан и Белградската крепост. Някога това място е било важно укрепление, а днес служи като парк. Входът е откъм „Кнез Михайлова” и предлага красиви гледки, особено при залез слънце. Състои се от паркови алеи и ясно различими останки от крепостни съоръжения, разделени на горна и долна крепост. Несъмнено най-старото и забележително място в Белград, перла в короната на града, е крепостта Калемегдан. Тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Високите, здрави стени, портите Стамбул, Караджорджева, Дефтердарева, Видинска, Леополдова, Стражевите кули и дълбоките ровове мълчаливо напомнят за отминалите векове. Калемегдан е свързан и с освободителните борби на българите, участвали в Първата и Втората Белградска легия.

Настаняване в хотел в Белград. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Белград – Загреб

Ранна закуска.
Отпътуване за хътватската столица Загреб в ок. 08:00 ч. Пристигане в Загреб в около 13:00 ч. и разглеждане на забележителностите в града. Пешеходна разходка в Загреб: централният площад Старият град, Каптол и Градец, Катедралата, пазарът "Долац", Кървави мост, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос, църквата "Св. Марко", Парламентът, църквата "Св. Катерина" и други.

Настаняване в хотел в Загреб. Вечеря и нощувка.

Загреб – Плитвички езера – Макарска

Закуска и отпътуване за Плитвички езера. Пристигане предиобед и обиколка на Плитвичките езера:
Продължителност - от 3 до 4 часа
Дължина на пътеката - 4 000 м
Изходната точка е на северния вход на парка (Вход 1). Обиколката е кръгова и включва разходка през варовиковия каньон на "Долните езера", возене с електрическа лодка през най-голямото плитвишко езеро - езерото "Козяк", панорамно преминаване с влак и пешеходна разходка по върха на източната страна на каньона до връщащата се точка на "Вход 1". Ще видите също така впечатляващите водопади "Голям водопад" и "Sastavci", красивите тъмносини езера "Novakovića Brod", "Kaluđerovac", "Gavanovac" и "Milanovac", както и необятността на езерото Kozjak.

След тази интересна обиколка се отправяме към гр. Макарска. Макарска е хърватски град, разположен в област Далмация, в залив на Адриатическо море. Градът е център на крайбрежната ивица станала известна като Макарска ривиера, където се намират най-добрите плажове на Хърватия. Над града се извисява планината Биоково, която е част от Динарската планинска верига.

Настаняване в хотел в Макарска. Вечеря в ресторанта към хотела и нощувка

Макарска – Дубровник – Будва

Закуска и отпътуване за гр. Дубровник. Пристигане около обяд. Пешеходна разходка в историческата част на града: от порта Пиле по главната улица "Страдун", францисканският манастир с най-старата действаща аптека в света, дворецът Спонца, внушителният княжески дворец, църквата "Св. Влас", Катедралата. Свободно време за обяд и разходка. Следобед отпътуване за Будва.
Настаняване в хотел в Будва, Черна гора. След вечеря организиране на пешеходна разходка из красивата Будва. Нощувка.

Будва – о-в Св. Стефан - Ниш

След закуска отпътуване за гр. Ниш, Сърбия. Фотопауза на главния път над о-в. Свети Стефан - любимо място за почивка на известни личности. Прочут остров, превърнат в днешно време в курорт и Шкодренското езеро в близост – най-голямото езеро на Балканите.

Пристигане в гр. Ниш и следобедна разходка в центъра на града: Площадът на освободителите, Нишката крепост, централната пешеходна улица "Обреновичева", Казанджийското сокаче. При недостатъчно време – обиколката може да се направи на следващата сутрин.

Настаняване в хотел в гр. Ниш. Вечеря и нощувка.

Ниш – Варна / Добрич

След закуска отпътуване към България. Пристигане през късния следобед.

Цени от:

500лв.

  • Цената може да варира в зависимост от периода на пътуване, броя пътуващи и други детайли по програмата
 

Посочената цена
включва:

Транспорт с автобус, лицензиран за превоз на ученици и за международни превози
Екскурзовод по време на цялото пътуване
Изхранване на база полупансион - 5 закуски и 5 вечери
1 нощувка в хотел в Белград,1 нощувка в хотел в Загреб,1 нощувка в хотел в Макарска, 1 нощувка в хотел в Будва и 1 нощувка в хотел в Ниш
Посещение на: Белград, Загреб, Плитвички езера, Макарска, Дубровник, Будва, Ниш
Пътни и магистрални такси Медицинска застраховка

Посочената цена
НЕ включва:

Входни такси в забележителности и обекти в посещаваните градове
Обяди
Вход в Плитвички езера. Ориентировъчни цени : Цена за деца (7-18 год.) групи – 70 HRK = 18,50 лв. / Цена за възрастен групи – 130 HRK = 34,50 лв.
Разходи от личен характер