LidodijesoloЕкскурзия за абитуриентски бал
Сърбия - Хърватия - Италия - Словения

5 нощувки, 6 дни
Хотели 3 звезди
Дати по избор

Програма


Добрич/Варна/Шумен/Силистра – Белград
Отпътуване от съответния град рано сутринта и пристигане в сръбската столица Белград късния следобед. Следва разходка в Парк Калемегдан и разглеждане на Белградската крепост. Някога това място е било важно укрепление, а днес служи като парк. Входът е откъм „Кнез Михайлова” и предлага красиви гледки, особено при залез слънце. Състои се от паркови алеи и ясно различими останки от крепостни съоръжения, разделени на горна и долна крепост. Несъмнено най-старото и забележително място в Белград, перла в короната на града, е крепостта Калемегдан. Тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Високите, здрави стени, портите Стамбул, Караджорджева, Дефтердарева, Видинска, Леополдова, Стражевите кули и дълбоките ровове мълчаливо напомнят за отминалите векове. Калемегдан е свързан и с освободителните борби на българите, участвали в Първата и Втората Белградска легия. Следва свободно време в района на централната пешеходна улица и трансфер до тризвезден хотел в гр. Белград. Нощувка.


Белград - Плитвички езера - Лидо ди Йезоло
Ранна закуска или сух пакет и отпътуване към природния феномен - Плитвички езера. Пристигане около 13ч. Следва обиколка на Плитвичките езера: Продължителност - от 3 до 4 часа. Дължина на пътеката - 4 000 м. Изходната точка е на северния вход на парка (Вход 1). Обиколката е кръгова и включва разходка през варовиковия каньон на "Долните езера", возене с електрическа лодка през най-голямото плитвишко езеро - езерото "Козяк", панорамно преминаване с влак и пешеходна разходка по върха на източната страна на каньона до връщащата се точка на "Вход 1". Ще видите също така впечатляващите водопади "Голям водопад" и "Sastavci", красивите тъмносини езера "Novakovića Brod", "Kaluđerovac", "Gavanovac" и "Milanovac", както и необятността на езерото Kozjak.

Отпътуване към италианския град-курорт Лидо ди Йезоло. Градът се намира в близост до Венеция и разполага с 15-километрова плажна ивица. Освен плаж и слънце, Лидо ди Йезоло предлага и други забавления като волейбол, баскетбол, уиндсърф, плажни атракции и много, много други. Лидо ди Йезоло е популярен с много развития си нощен живот. Интересно ограничение в града е забраната за движение на моторни превозни средства от 20:00 ч. вечер до 6:00 ч. сутринта, когато могат да се движат само пешеходци. Разнообразието от заведения е невероятно – могат да бъдат посетени барове, клубове, пъбове и дискотеки. Относно местата за изхранване - в ресторантите има възможност да се опитат различни видове кухни и особено специалитети от риби, ракообразни или мекотели, характерни за района. В района се отглеждат лозя и се произвеждат невероятни вина. Мястото е известно още с организирането на фестивали, свързани с музика, изкуство, танци и др. Късно настаняване в хотел 3 звезди. Вечеря и нощувка.


Лидо ди Йезоло / Венеция
Закуска. През този ден има възможност за организиране на екскурзия до Венеция по желание и срещу допълнително заплащане. Венеция е град в Северна Италия и столица на автономния регион Венето. Градът е известен още като „Кралицата на Адриатика“, „Град на водата“, „Град на мостовете“ и „Град на светлината“. Няма друг град като Венеция - има 180 канала, 450 моста и великолепни дворци. Около най-големия от всички - Канале Гранде, са разположение като украшение над 170 красиви сгради, на възраст между 300 и 500 години. Във Венеция ще разгледаме основните забележителности - един от най-известните площади в света - площад Сан Марко, както и едноименната базилика Сан марко.
Базиликата е осветена през 1094 година. Благодарение на пищната византийска архитектура, базиликата е известна още като Златната църква. На фасадата на базиликата има 4 бронзови коня. Тези статуи са реплики на статуите на конете, красили Хиподрума на Константинопол. Самите статуи са пренесени от Константинопол във Венеция по нареждане на Великия дож Енрике Дандоло като плячка при завземането на Византийската столица от латините по време на 4-я кръстоносен поход. На самия площад ще се насладим още на Часовниковата кула, Дворецът на дожите и Камбанарията.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Примерна програма с часове за еднодневна екскурзия до Венеция, както и цени, ще откриете по-долу.
Алтернативен вариант на екскурзията до Венеция е свободно време в курорта Лидо ди Йезоло и плаж.


Лидо ди Йезоло / Гардаленд
Закуска. Възможност за организиране на еднодневна екскурзия срещу допълнително заплащане до един от най-известните увеселителни паркове - Гардаленд. Той е построен на източния бряг на езерото Гарда в Италия в Кастелнуово (Castelnuovo), на няколко километра от Верона. В случай, че температурите са достатъчно високи, „Гардаленд" е перфектното място, където групата ще може да се разхлади, тъй като една част от него е вълнуващ аквапарк. В Аквариума „Gardaland Sea Life" ще можете да разгледате различни морски и речни същества от всички краища на света. Паркът Гардаленд е разделен на три тематични зони. Екстремните атракциони са събрани в зоната Адреналин. Една от любимите на посетителите атракции е Раптор(Raptor) – скоростно влакче във формата на динозавър. Синьото торнадо е атракцион, който е само за любители на екстремните скорости. Атракционът с наименование Магическата къща позволява на гостите на парка да видят света по нов начин, а Магическата планина е място, което е само за любители на скоростни влакчета, които се изкачват на високо и правят спиращи дъха лупинги. Сред атракционите на зоната Адреналин са също така Мамут (Mammut) и Секвоя приключението, както и страхотното Четириизмерно приключение Зоната с повече спокойствие носи името Приключение. Там могат да се посетят четири атракциона – Ледена епоха, Корсари (I Corsari), Рамзес (Ramses) и Джангъл Рапидс (Jungle Rapids).
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Примерна програма с часове за еднодневна екскурзия до Гардаленд, както и цени, ще откриете по-долу.
Алтернативен вариант на екскурзията до Гардаленд е свободно време в курорта Лидо ди Йезоло и плаж.


Лидо ди Йезоло - пещера Постойна, Словения - Ниш
Закуска и отпътуване към известната пещера Постойна. Тя предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света с дължина 5,23 километра. Пещерата Постойна поддържа постоянни 8° С-10° С и постоянна влажност около 95%. Основната причина това място да има такава притегателна сила е, че формациите от сталактити и сталакмити са наистина ненадминати по красота. След това незабравимо посещение се насочваме към гр. Ниш, Сърбия. Късно пристигане в хотела. Вечеря и нощувка.


Ниш - Шумен/Варна/Добрич/Силистра
Закуска и пешеходна разходка в гр. Ниш в центъра на града: Площадът на освободителите, Нишката крепост, централната пешеходна улица "Обреновичева", Казанджийското сокаче. Отпътуване към България в ок. 10:00 часа местно време и пристигане вечерта.

Пакетна цена за ученик

530,00лв.

  • Цените са валидни при групи от минимум 45 туристи.
  • Цените са валидни при отпътуване от градовете Добрич/Варна/Шумен или Силистра.

Посочената цена
включва:

Транспорт с автобус/и, лицензиран/и за превоз на ученици
Водач от фирмата по време на цялото пътуване
5 закуски и 4 вечери
5 нощувки в тризвездни хотели
1 нощувка в хотел 3 звезди в гр. Белград, Сърбия
3 нощувки в хотел 3 звезди в гр. Лидо ди Йезоло, Италия
1 нощувка в хотел 3 звезди в гр. Ниш, Сърбия
Пешеходни обиколки в гр. Белград, гр. Загреб и гр. Ниш
Посещение на Плитвички езера, Хърватия и на пещера Постойна, Словения
Всички пътни и магистрални такси
1 безплатен ръководител/възрастен/мед. лице на всеки 15 деца
✓ Медицинска застраховка

Посочената цена
НЕ включва:

Входна такса в забележителност Плитвички езера (Ориентировъчни цени за ученически (7-18 год.) групи – 70 HRK = 18,50 лв. / Цена за възрастен групи – 130 HRK = 34,50 лв.)
Входна такса в забележителност Пещера Постойна (Цена за стандартен билет към момента - 20,50 евро)
Допълнителни екскурзии до гр. Венеция и до Гардаленд
Обяди през всички дни и 1 вечеря в Белград
Разходи от личен характер

Допълнителна информация:

Настаняване на ученици в двойни, тройни и четворни стаи
Настаняване на възрастни в двойни стаи
Пътува се само с лична карта (за лица под 18г е нужна нотариално заверена декларация от родители/настойници)

Венеция

Примерна програма на еднодневна екскурзия до Венеция:
Времеви план:
09:15 - 09:45 Трансфер с автобус до паркинг в близост до кея за отплаване
10:00 - 10:30 Трансфер с корабче до спирка Гиардини
10:30 - 11:30 Пешеходен преход до площад Сан Марко и беседа
11:30 - 14:00 Свободно време (по желание може да се използва градския транспорт за движение по каналите)
14:00 - 14:30 Трансфер с корабче обратно до мястото на отплаване
14:30 - 15:00 Трансфер с автобус до хотела в Лидо ди Йезоло

Цена за ученик - 22,00 евро
Цена за възрастен - 25,00 евро

*За организиране на еднодневната екскурзия са нужни минимум 20 записани туристи.
*Ръководителите са безплатни

Посочените цени за еднодневна екскурзия до Венеция включват:
Транспорт с автобус от Лидо ди Йезоло до кея за отплаване и обратно
Транспорт с корабче от кея за отплаване до спирка Гиардини (или друга) и обратно
Водач
Посещение на основните забележителности, изброени в програмата
Транспортни такси и паркинг

Посочените цени за еднодневна екскурзия до Венеция НЕ включват:
Туристическа такса ( ок. 2,00 - 3,00 евро)
Разходи от личен характер

Гардаленд

Примерна програма на еднодневна екскурзия до Гардаленд:
Времеви план:
08:00 - 10:00 Трансфер до Гардаленд
10:00 - 16:00 Посещение на Гардаленд
16:00 - 18:00 Трансфер до Лидо ди Йезоло

Цена за ученик - 55,00 евро
Цена за възрастен - 65,00 евро

*За организиране на еднодневната екскурзия са нужни минимум 20 записани туристи.
*Ръководителите са безплатни

Посочените цени за еднодневна екскурзия до Гардаленд включват:
Транспорт с автобус от Лидо ди Йезоло - Гардаленд - Лидо ди Йезоло
Входна такса в Гардаленд
Транспортни такси и паркинг

Посочените цени за еднодневна екскурзия до Гардаленд НЕ включват:
Разходи от личен характер