Adults PamporovoЧудесата на Западни Родопи


2 нощувки / 3 дни
Очаквайте нови дати през 2023г.!

ПрограмаДобрич/Варна/Шумен - Бачковски манастир - Пампорово
Отпътуване в 06:00 от Стоматология, гр. Добрич. Отпътуване в 07:00 от ул. Антим I, гр. Варна и отпътуване в 08:15 от бензиностанция ОМВ до Била, гр. Шумен. Групата продължава към втория по големина манастир в България - Бачковския манастир. Той се намира в село Бачково, на 7 км от Асеновград. Основан е през 1083 г. Днес Бачковският манастир, стените и иконите му разказват вековна история, а най-голямото му богатство е чудодейната икона на Богородица. Тя е подарена на манастира през XIII век. Всяка година на втория ден от Великден монасите я поставят на старото й място, отслужват молебен, а хора от цяла България идват да я докоснат, вярвайки че тя лекува различни болести.

Следва трансфер до к. к. Пампорово. Настаняване в хотел в ок. 16:00 часа.

По желание всеки турист може да посети екопътека и парк Невястата, които се намират по пътя за гр. Смолян, на по-малко от 10 км от к.к. Пампорово. Автобусът ще отпътува в предварително уговорен час с екскурзовода без да се ангажира с минимален брой участници.
За любителите на разходките сред природата, тук ще имате възможност да повървите по екопътека Невястата, която е с дължина около 900м. и води до едноименната скала, която е и един от символите на гр. Смолян. Изключително лесна и перфектно облагородена, екопътеката е подходяща за хора от всякакви възрасти. Скалният масив Невястата (Турлука) е част от уникалния естествен ландшафт в долината на река Черна, разположена западно от град Смолян. По пътеката се разкриват прекрасни гледки към гр. Смолян, а от върха се съзерцава необятната Родопа планина. В подножието на екопътеката пък е разположено манастирчето Свети Великомъченик Пантелеймон, където можете да запалите свещичка и да се заредите с духовна енергия. За по-малките и любителите на екстремните преживявания, до паркинга има изградена изкуствена стена за катерене, алпийски тролей и въжена градина, които ще повдигнат адреналина ви и ще ви оставят дълготрайни спомени!

В хотела - Ако предпочитате пък активната почивка, след настаняването в хотела ще имате възможност да релаксирате в СПА центъра, да отпочинете в стаята или да се разходите в района. Ще можете да използвате безплатно вътрешен отопляем басейн, сауна, парна баня, инфрачервена сауна, фитнес и детски кът /при условие, че няма забрани за тях/.
Можете да използвате и допълнителни услуги срещу доплащане в зоната за релакс като джакузи, Рибки Гара Руфа, и масажи /цените ще откриете в “цената не включва” по-долу в офертата/. В хотела на Ваше разположение е и игрална зала с билярд, джага, тенис, които могат да се използват също срещу доплащане. Изброените възможности важат само за хотел Форест Нук***.

Следва вечеря и нощувка.

Пампорово - Дяволско гърло - Ягодинска пещера - Орлово око - Широка лъка - Пампорово
Закуска и отпътуване в западна посока към една от най-известните пещери в Бъглария - пещера Дяволско гърло. За достигане до нея ще бъдат организирани кратки трансфери с местни микробуси от с. Тешел, тъй като пътят в ждрелото е прекалено тесен за преминаване с автобус. Тази пещера е един от феномените на Триградското ждрело. Пешеходният маршрут в пещерата е кратък - само 350 м., но подземното царство е уникално и съвсем различно от повечето пещери. Пещерата е пропастна, образувана от реката, преминаваща през Дяволското гърло. В Бучащата зала ще чуете грохота, с който водата на реката пада от 42 м. височина. В Дяволското гърло се намира и втората по големина подземна галерия в България след тази в Деветашката пещера. Ще чуете и легендата за пещерата, а мистерията около подземната река и как тя поглъща всичко, пуснато по течението й, ще Ви изумят.

Следва кратък трансфер до с. Тешел и поемане по успоредното на Триградското ждрело - Буйновското ждрело за посещение на Ягодинската пещера. Тя е сред най-посещаваните и най-дългите пещери в България и е част от 100-те национални туристически обекта. В някои от залите ѝ се провеждат множество тържествени церемонии – в Ритуалната зала например много влюбени сключват брак, а в Новогодишната зала местните спелеолози посрещат Нова година, като за повдигане на настроението се донася истинска коледна елха. Туристическата обиколка на пещерата e с дължина около километър и разкрива красив подземен свят, формиран в продължение на хиляди години. Дългият маршрут дава възможност да се видят красиви представители на почти всички видове пещерни образувания, като най-впечатляващи са многобройните пещерни бисери.

След посещението на двете най-популярни родопски пещери предстои един от основните акценти на екскурзията - изкачването до панорамната площадка за наблюдение и нашумяла туристическа атракция “Орлово око”. Предвижда се изкачване с местни офроуд джипки. Изкачването е вълнуващо, а изживяването там горе - неописуемо. Преди това приключение туристите ще разполагат със свободно време за похапване и разглеждане в село Ягодина. Площадката е монтирана на ръба на скалите на връх "Свети Илия" на височина 1563 метра. Разкрива се незабравим изглед към красотите на Родопите, към Пирин и малка част от Рила и към планините в Гърция. Стоманено-бетонната конструкция над скалите издържа три тона товар, а на 600 м. под площадката се вие живописното Буйновско ждрело. Заставането на площадката е едно незабравимо изпитание. Изкачването до върха с джипове, които местното население осигуряват, са специално пригодени за маршрута и са с открити задни седалки, от които може да снимате на воля! Пътуването в посока е около 20 – 25 минути, като през цялото време изкачването е по черни пътища, а преживяването уникално.

На връщане автобусът ще спре в автентичното родопско село Широка лъка, което е архитектурен и фолклорен резерват и един от Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Широка лъка е от селата, в които се е родила и се развива родопската песен, а песните най-често са съпроводени от каба гайда. Много от най-известните певци и гайдари на родопския фолклор са родени там, а голям брой народни изпълнители получават образованието си в Националното училище за фолклорни изкуства. Широка лъка е известна и със своите автентични родопски къщи като Згуровската, Учиковската и Григоровската къщи. Тук се намира и къщата на Капитан Петко войвода, която е била негов щаб след Освобождението. Сред местните забележителности е и построената (според преданието издигната само за 38 дена) през 1834 г. църква „Успение на Пресвета Богородица“. Иконостасът на църквата е уникален по своя стил. Предполага се, че е рисуван от братята Димитър и Захари Зограф от Самоков или от техни ученици. Вечеря и нощувка в хотела.

Пампорово - Чудните мостове - Пловдив - Шумен/Варна/Добрич
Последен ден на тази кратка, но вълнуваща екскурзия. След закуска групата поема по пътя към гр. Пловдив. След леко отклонение от главния път ще бъдат посетени невероятните Чудни мостове - природната забележителност, която представлява скален феномен, известен също с името Скалните мостове. Разположен е в карстовата долина на река Еркюприя в Западните Родопи, на 1450 м надморска височина, в подножието на връх Голям Персенк (2091 м). В миналото мостовете са представлявали една пещера, образувала се под рушащото действие на речните води. С течение на времето части от нея се срутили, образувайки величествените мраморни мостове. Гледките са забележителни, а посещението на природната забележителност е задължително за региона!

Отпътуване към втория по големина град в България - Пловдив и Стария град - Девизът на гр. Пловдив е „Древен и вечен“. Животът в града не е прекъсвал, което го нарежда сред най-древните постоянно обитавани градове в света. Пловдив съчетава в себе си духа и архитектурата от Античността, Средновековието и Българското Възраждане. Разположен е около няколко хълма, наричани пловдивските тепета. Интересното за пловдивските тепета е, че те са едновременно геоложки феномен, природна забележителност и символ на град Пловдив. От тях се откриват прекрасни панорамни гледки към целия град. Старият град от своя страна е една от най-популярните туристически дестинации в Пловдив. Цялото му име е Архитектурно-исторически резерват „Старинен Пловдив“. Стария град е разположен в подножието на три от пловдивските тепета, които са известни още като Трихълмието – казват се Небет тепе, Джамбаз тепе и Таксим тепе. Заемат площ от цели 35 km. Един от запазените наистина древни паметници, които ще посетите там е античния театър на Филипополис. Той e единствената запазена антична театрална сграда по българските земи. Днес, постройката е адаптирана и все още се използва за различни спектакли за около 3500 зрителя. Посещението на гр. Пловдив ще включва пешеходна обиколка с екскурзовод в Стария град и свободно време.

Тръгване от града в ок. 16:00 часа към градовете Шумен, Варна и Добрич.

Скъпи приятели, моля, имайте предвид, че преходите по програмата не са леки и не са подходящи за трудно подвижни хора или много малки деца.

Посочената цена
включва:

Транспорт с лицензирано превозно средство по посочения маршрут
Професионален екскурзовод по време на цялата екскурзия
2 нощувки в Апарт хотел Форест Нук 3*, к.к. Пампорово или подобен
Изхранване на база полупансион (закуска и вечеря)
- Закуска на блок маса
- Вечеря на блок маса или по меню в зависимост от заетостта на хотела, без включени напитки. /Всички напитки са на свободна консумация. Разрешено е внасянето на алкохол срещу такса бушон - 5,00 лв на човек/
Използване на релакс зона в хотел Форест Нук - вътрешен отопляем басейн, сауна, парна баня, инфрачервена сауна, фитнес и детски кът / при условие, че са отпаднали забраните за тях/
Посещение на: Бачковски манастир, Екопътека Невястата; Пещера Дяволското гърло и Ягодинска пещера / без входни такси/; Панорамна площадка “Орлово око” /без изкачване с джипове/ ; с. Широка лъка ; Чудните мостове и гр. Пловдив
Медицинска застраховка

Посочената цена
НЕ включва:

Разходи от личен характер
Входни такси в посещаваните обекти (точни цени към момента ще откриете по-долу)
Обяди
Изкачване с джип до туристическа атракция “Орлово око” - 10,00 лв. на човек
Извозване с местни микробуси до пещера Дяволското гърло, Ягодинска пещера и с. Ягодина от с. Тешел - 8,00 лв. на човек
Медицинска застраховка за лица над 65 год. – 6,00 лв. за целия период
Единично настаняване - доплащане 30,00 лв. за целия престой

Входни такси и
допълнителни услуги:

- Пещера Дяволското гърло : Възрастни - 6,00 лв.; Ученически и студентски билет - 3,00 лв.
- Ягодинска пещера - Деца до 6 години – безплатно ; от 7 до 18 години – 4,00 лв.; Над 18 години – 8,00 лв. ; Студенти – 5,00 лв.
- Платени услуги в зоната за релакс в хотел Форест Нук (джакузи – 6,00 лв. за 0.30мин; Рибки Гара Руфа – 6,00 лв. за 0.30 мин.; масажи)

Допълнителна информация:

Предвиденото превозно средство разполага с диспенсъри за дезинфектант и ще бъде дезинфектирано по предварително изготвен график.
Разположението на пътниците ще бъде съобразено с изискванията, които ще са валидни към момента на провеждане на екскурзията.
Моля, имайте предвид, че преходите по програмата не са леки и не са подходящи за трудно подвижни хора или много малки деца.
Възможно е някои от цените за вход да бъдат променени до датите на екскурзията.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти, описани в програмата, но без това да ощетява туристите.
Възможна е промяна на мястото за настаняване поради непредвидени обстоятелства. При подобно стечение на обстоятелствата новоизбраният хотел ще бъде на същите или по-добри условия без промяна в пакетните цени.
Посочените услуги, обвързани с хотела, са валидни само при настаняване в хотел Форест Нук. При промяна на базата за настаняване е възможно описаните допълнителни услуги да не бъдат на разположение на гостите.
Възможности за настаняване в хотел Форест Нук ***:
- Посочените цени са валидни при настаняване в хотел Форест Нук по двама в двойна стая или по трима в апартамент (2+1)
- Настаняване на дете от 6 до 12 год. на разтегателен диван в помещение - отстъпка 30 лв. за целия период от посочените цени
- Настаняване на деца над 13 год. на цената на възрастен
- Настаняване на двама възрастни в апартамент - доплащане 12,00 лв. на човек от пакетната цена
- Настаняване на трима възрастни в тройна стая - отстъпка 6,00 лв. на човек от пакетната цена

Записване и плащания:

★ При записване - приблизително 30% от пакетната цена (50,00 лв. на човек от което и да е населено място). При заявяване на участници в пътуването запазваме местата до 3 дни без заплатено капаро.

Пълно плащане до 28.04.2021г.

★ Пътуването се осъществява при записани минимум 15 участници.
★ Пътуването може да бъде отказано при недостатъчен брой участници или когато Туроператорът е възпрепятстван да изпълни договора поради непреодолими и извънредни обстоятелства. При недостатъчно записани участници, Туроператорът се задължава да уведоми Потребителя в срок не по-късно от 28.04.2021г.. И в двата случая Туроператорът е длъжен да възстанови пълния размер на внесената сума.